An H&B | Hildebrandt & Brandi Company

Læs mere om familieejerskab

I Harbour Family Governance udgiver vi løbende artikler om de mange emner omkring familiens ejerskab. Du kan læse mere her på siden eller tilmelde dig vores nyhedsbrev. Skriv også gerne til os, hvis du har emner, som du gerne vil have os til at behandle i artikelform.

I 2023 udgav Anne-Sofie van den Born Rehfeld og Søren Brandi, hhv. adm. direktør og bestyrelsesleder i Harbour, bogen; Ejerskab i Generationer – Familie, Formue & Family Office. Bogen henvender sig til familier, family office og rådgivere, der ønsker indsigt og konkret vejledning i det aktive familieejerskab og udviklingen af family office. Ejerskab i Generationer kan bl.a. findes her.

Family Office

Kender du typen? Family office vs. Investeringsselskab

’Man kan da ikke kalde det her et family office, kan man?’, sagde en stifter for nyligt, da vi gennemgik aktiviteterne i deres holdingselskab. Og jo, det kunne man faktisk godt, idet ambitioner og indsatser indeholdt meget andet og mere end rent investeringsfokus. I denne artikel ser vi nærmere på, hvad der egentlig kendetegner et family office.
Aktivt familieejerskab

Premiere: Den første bog på dansk om aktivt familieejerskab er netop udkommet

Vi er glade for at kunne fortælle, at vi i Harbour netop har udgivet en ny bog om ejerskabet i familier og family offices. Bogen Ejerskab i Generationer – Familie, Formue & Family Office er skrevet af Anne-Sofie van den Born Rehfeld og Søren Brandi, hhv. direktør og bestyrelsesleder i Harbour.
Aktivt familieejerskab

Fem råd til parforhold i en formuende kontekst

’I’m just a girl standing in front of a boy, asking him to love her’, siger Julia Roberts i filmen Notting Hill til den helt almindelige fyr, som hun beder se bort fra, at hun er en international filmstjerne med fans, formue og famøs berømmelse. En helt ualmindelig baggrund er også præmissen, når man bliver partner ind i en formuende familie, hvilket kan kræve ekstra indsats og omtanke. Det ser vi nærmere på i denne, årets sidste, artikel om aktivt familieejerskab.
Aktivt familieejerskab

Hvordan er jeg en god ejer af familieformuen?

Det meste litteratur, uddannelse og perspektiver omkring familieejerskab centrerer sig om familie-virksomheden. Hvem skal overtage som CEO? Hvordan får man respekt blandt de ansatte som næste generation? Hvilke forventninger er der til videreførelse af virksomheden? Men et stigende antal familier har solgt familievirksomheden fra og driver aktivt familieejerskab af en formue enten med direkte investeringer i en portefølje af virksomheder eller som passiv investor gennem PE fonde eller børsnoterede aktier. Det indebærer en anden type udfordringer og muligheder, som vi vil se nærmere på i denne artikel.
Aktivt familieejerskab

Hvordan vælges den rette family office struktur?

Globalt set har der aldrig været flere milliardærer end nu, og det afspejles i antallet af family offices. Faktisk er halvdelen af verdens family offices blevet etableret inden for de seneste 15 år, og hele industrien går igennem en større udvikling, udvidelse og fornyelse i disse år. Netop fordi denne industri er relativt ny, i sin nuværende form, er der ikke mange tilgængelige erfaringer at trække på, når man skal beslutte sig for strukturen på sit family office. Derfor ser vi i denne artikel nærmere på forskellige muligheder og strukturer for family office.
Family Office

Family office: Familiens faste holdepunkt gennem tiderne

Siden det antikke Rom har funktionen ’family office’ eller majordomo, som det hed dengang, været familiens anker og omdrejningspunkt, når det gjaldt disponeringer over formuen eller organisering af familiens arrangementer, pligter og indtægter. I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan family offices har udviklet sig gennem tiderne.
Næste generation

Sådan bliver du den bedste leder af næste generation

Ifølge en undersøgelse foretaget af PwC har 70% af verdens familievirksomheder endnu ikke en formel plan for, hvordan virksomheden skal overdrages, overleve og vækste under ny ledelse. Det kan der være rigtig mange – både praktiske og emotionelle - grunde til. I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du, som leder af en familievirksomhed eller -formue, bliver den bedste leder for den næste generation.
Næste generation

Generationsskiftet: Kom godt i gang

Generationsskiftet er en af de mest skelsættende begivenheder i familieejerskabet. En begivenhed med vidtrækkende konsekvenser for økonomien, familiens dynamik og stifter/den siddende generations næste kapitel. De fleste familier er da også helt klar over, at processen skal startes i god tid - men hvordan? I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan man tager de første skridt til det gode generationsskifte
Aktivt familieejerskabNæste generation

Lost in translation: Hvordan forbedres kommunikationen i familieejerskabet?

’The Greatest Wealth Transfer in History’ er i fuldt sving på globalt plan, og dermed står generation Baby Boomers og Gen X generationen i deres livs største kommunikationsudfordring. Generationsskifter mellem disse to generationer giver i bedste fald anledning til nogle dybe, værdifulde samtaler om, hvordan Gen X, og senere Millennials og Gen Z, kan drive ejerskabet videre. I værste fald skaber generationsskiftet uro og tilbageholdenhed hos den ældre generation, og præstationsangst og modvillighed hos den yngre generation.
Aktivt familieejerskabNæste generation

Sådan bliver du den bedste repræsentant for næste generation

Ifølge Wall Street Journal planlægger syv ud af ti personer af baby boomer generationen at fortsætte med at arbejde, efter de er blevet 65 år. Imens befinder næste generation i den familieejede virksomhed sig mere eller mindre i kulissen midt i et Prins Charles dilemma; hvordan træder du i karakter, når der ikke er plads til to på chefstolen? Eller for at bruge en anden royal metafor; ville du få et bedre liv, hvis du meldte dig ud af familiefirmaet og flyttede til Californien? I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du bliver den bedste next gen repræsentant – for ejerskabets og din egen skyld.