Læs mere om familieejerskab
I Harbour Family Governance udgiver vi løbende artikler om de mange emner omkring familiens ejerskab. Du kan læse mere her på siden eller tilmelde dig vores nyhedsbrev. Skriv også gerne til os, hvis du har emner, som du gerne vil have os til at behandle i artikelform.
I 2023 udgav Anne-Sofie van den Born Rehfeld og Søren Brandi, hhv. adm. direktør og bestyrelsesleder i Harbour, bogen; Ejerskab i Generationer – Familie, Formue & Family Office. Bogen henvender sig til familier, family office og rådgivere, der ønsker indsigt og konkret vejledning i det aktive familieejerskab og udviklingen af family office. Ejerskab i Generationer kan bl.a. findes her.
Artikeloversigt
Family Office
Del 2: Hvordan ser det gode family office ud?
I del 1 gennemgik vi de tre områder, som det gode family office mestrer, nemlig; sammenhængskraft med ejerne, at have de rette talenter ombord og beskyttelse af ejerne og deres interesser. I denne artikel ser vi nærmere på to andre temaer, der er med til at fremtidssikre et family office.
Nyheder
Management Consultant til Harbour Family Governance
I denne stilling får du en unik mulighed for at bidrage til familieejerskaber, som er en vital del af det danske samfund
Family Office
Del 1: Hvordan ser det gode family office ud?
Det er et spørgsmål, som ofte kommer op, når vi rådgiver ejerfamilier og CEOs i family office. Det korte svar er, at der ikke findes én skabelon eller en unisize, men at hvert family office er en refleksion af lige netop denne ejers eller ejerfamilies ønsker, ambitioner og behov.
Aktivt familieejerskab
Interview med Kim Kristensen: “Familieejerskabet skal altid være en holdpræstation”
Fællesskab, klar retning, stolthed over et højere, fælles formål og nødvendigheden af de vigtige samtaler om liv og død i en større sags tjeneste: Der er mange ligheder mellem officerens virke og familieejerskaber.
Aktivt familieejerskab
Efter exit: Et nyt liv som formuende
Virksomheden er solgt, og et nyt liv som formuende er begyndt. Hvordan lykkes man bedst med den nye tilværelse?
Aktivt familieejerskab
’Det bliver et ja herfra’: Tre trin til fælles beslutningstagning
Mulighederne er lagt frem. Det står klart, at det er nu, der skal handles. Men I, der sidder omkring bordet, er langt fra enige. Hvad gør I nu?
Family Office
Kender du typen? Family office vs. Investeringsselskab
’Man kan da ikke kalde det her et family office, kan man?’, sagde en stifter for nyligt, da vi gennemgik aktiviteterne i deres holdingselskab. Og jo, det kunne man faktisk godt, idet ambitioner og indsatser indeholdt meget andet og mere end rent investeringsfokus. I denne artikel ser vi nærmere på, hvad der egentlig kendetegner et family office.
Aktivt familieejerskab
Premiere: Den første bog på dansk om aktivt familieejerskab er netop udkommet
Vi er glade for at kunne fortælle, at vi i Harbour netop har udgivet en ny bog om ejerskabet i familier og family offices. Bogen Ejerskab i Generationer – Familie, Formue & Family Office er skrevet af Anne-Sofie van den Born Rehfeld og Søren Brandi, hhv. direktør og bestyrelsesleder i Harbour.
Aktivt familieejerskab
Fem råd til parforhold i en formuende kontekst
’I’m just a girl standing in front of a boy, asking him to love her’, siger Julia Roberts i filmen Notting Hill til den helt almindelige fyr, som hun beder se bort fra, at hun er en international filmstjerne med fans, formue og famøs berømmelse. En helt ualmindelig baggrund er også præmissen, når man bliver partner ind i en formuende familie, hvilket kan kræve ekstra indsats og omtanke. Det ser vi nærmere på i denne, årets sidste, artikel om aktivt familieejerskab.
Aktivt familieejerskab
Hvordan er jeg en god ejer af familieformuen?
Det meste litteratur, uddannelse og perspektiver omkring familieejerskab centrerer sig om familie-virksomheden. Hvem skal overtage som CEO? Hvordan får man respekt blandt de ansatte som næste generation? Hvilke forventninger er der til videreførelse af virksomheden? Men et stigende antal familier har solgt familievirksomheden fra og driver aktivt familieejerskab af en formue enten med direkte investeringer i en portefølje af virksomheder eller som passiv investor gennem PE fonde eller børsnoterede aktier. Det indebærer en anden type udfordringer og muligheder, som vi vil se nærmere på i denne artikel.