Der findes bemærkelsesværdig lidt information om familieejerskabet på dansk. Derfor har vi samlet vores erfaringer, strategier og bedste råd i en bog, som vi har stræbt efter skulle være både tilgængelig, indlevende og direkte brugbar.

Vi har ønsket at skabe indsigt i og styrke familieejerskabet, som er en vital del af det danske samfund, hvor de familieejede virksomheder står bag ca. 850.000 arbejdspladser og nogle af Danmarkshistoriens største industri-succeser. Familieejede virksomheder, investeringsselskaber og family offices skaber nye arbejdspladser, bevarer arbejdspladser i regionerne og investerer i fremtidig vækst, nye energiformer og de innovative idéer, der kommer til at definere dansk erhvervsliv i de næste årtier.

Bogen er opdelt i tre dele, hvor første del dykker ned i formuefællesskabet, herunder bl.a. formål med ejerskabet, værdier, investeringslogik, governance, generationsskifte og udvikling af næste generation til ejerskabet. Anden del omhandler familiefællesskabet, som kan blive styrket af sammenholdet omkring en virksomhed eller en formue, men som i allerhøjeste grad også kan blive udfordret, når familien skal arbejde sammen og enes på tværs af generationer og søskendeforhold. Under dette emne behandler vi bl.a. temaerne kommunikation, konfliktnedskalering, eftermæle og filantropi.

’Vi oplever tit, at den enkelte i familieejerskabet har en opfattelse af, at man nu engang har fået nogle kort på hånden, og de kan kun spilles på én måde og efter nogle regler, som man ikke selv har haft indflydelse på eller accepteret. Bogen Ejerskab i Generationer giver nogle bud på, hvordan man kan blande kortene på ny, vælge de kort som man helst vil have, og inddrage familien i spillet på nye måder til alles gavn og glæde’, fortæller Anne-Sofie.

Bogens tredje og sidste del omhandler lancering, udvikling, branding og strategi for family office – centrum for familiens investeringer og ejerskab. Netop family office er en ny og vigtig spiller inden for investeringer, støtte til iværksætteri, filantropi m.m. Ikke desto mindre findes der meget lidt information på dansk omkring, hvordan man tilrettelægger et family office bedst muligt i forhold til ejernes ønsker og ambitioner. Her bidrager bogen med indsigt og forslag til strategiske overvejelser.

Ejerskab i Generationer henvender sig til familier, der er samlet i et ejerskab, formuende individer og familier som skal til at lancere et family office, samt til rådgivere omkring familierne (advokater, revisorer, formueforvaltere, fonde m.fl.), som ønsker et dybere indblik i, hvordan de bedst muligt kan støtte familiens ejerskab. Desuden kan den med fordel læses af enhver, der interesserer sig for den nok vigtigste ejerform i dansk erhvervsliv.

Bogen kan bl.a. findes her (her).

Rigtig godt nytår og god læsning!